Ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος

Ο Κωνσταντίνος Κουναλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1964. Χρυσοχόος δεύτερης γενιάς ασχολήθηκε με το κόσμημα από πολύ μικρή ηλικία.

Εκθέτει τις δημιουργίες του στο κατάστημα, στον πεζόδρομο της οδού Αργυράκη στο Νο 13.  Εκεί βρίσκεται και το εργαστήριο κατασκευής.

Διετέλεσε γεν. γραμματέας στο σύλλογο χρυσοχόων Ηρακλείου και μέλος στην πανελλήνια ομοσπονδία χρυσοχόων από το 1996 εως το 2000 και από το 2008 μέχρι 2012. Ήταν καθηγητής Αργυροχρυσοχοΐας στην σχολή του ΟΑΕΔ από το 1993 έως το 1996.

Το 1996 κερδίζει σε πανελλήνιο διαγωνισμό μια άκρως τιμητική διάκριση και το ΕΛΚΑ (Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας) τον συμπεριλαμβάνει μαζί με μεγάλα ονόματα των Αθηνών σε ένα βιβλίο με τίτλο 5000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ που εκδίδεται σε ελληνικά και αγγλικά και μοιράζεται σε όλες τις χώρες. Σκοπός του βιβλίου είναι η διαφήμιση και η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στο εξωτερικό.

Ο Κωνσταντίνος χρησιμοποιεί στη δουλειά του πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια με μεγάλο πρωταγωνιστή πάντα το μέταλλο.

Ο Γιώργος Κουναλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1989. Χρυσοχόος 3ης γενιάς. Στα 11, στο εργαστήριο του πατέρα του, θα φτιάξει το 1ο του κόσμημα και θα το δώσει στη νονά του.

Το 2006 θα φύγει για την Ξάνθη όπου θα σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, ενώ το 2014, επιστρέφοντας από φαντάρος αποφασίζει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του παππού και του πατέρα του, απασχολούμενος στο εργαστήριο.  Εκεί, αφού θα μάθει την τέχνη και τα μυστικά του χειροποίητου κοσμήματος, θα αναλάβει τα νέα σύγχρονα μηχανήματα που θα εξοπλίσουν το εργαστήριο, όντας ήδη γνώστης της τρισδιάστατης απεικόνισης λόγω σπουδών.

Το Εργαστήριο

Το Εργαστήριο μας βασίζεται στην χειροποίητη εργασία, σε όλες τις φάσεις της δημιουργίας του κοσμήματος, με προσωπική φροντίδα και μεράκι για το τελικό αποτέλεσμα.

Σχεδιάζουμε και παράγουμε χειροποίητα κοσμήματα από χρυσό 14, 18 και 22 καρατίων, ασήμι 925’ και πιστοποιημένες πολύτιμες πέτρες.

Η ποιότητα κατασκευής είναι πάντα σε υψηλά στάνταρ.

Με τα σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας γενιάς που έχει εξοπλιστεί το εργαστήριό μας, καλύπτουμε τις ανάγκες για κάθε απαίτηση των πελατών μας. Επίσης δημιουργούμε σε συνεργασία με τον πελάτη νέα, αποκλειστικά και μοναδικά σχέδια.

Όλες μας οι δημιουργίες συνοδεύονται με πιστοποιητικό γνησιότητας και ισόβια εγγύηση.